Pan Petrák v úvodu žákům vysvětlil, jaké druhy mouky se v pekárně používají a k čemu jsou vhodné, popsal princip a druhy kvasu, proces kynutí těsta a mnoho dalšího. Následně jsme vykročili do výrobní haly. Žáci sledovali "cestu chleba" od těsta v ošatkách až po horké zlatavé bochníky. Jeden z nich dostaly děti na ochutnání. Nikdo neodolal voňavému chlebu s křupavou kůrkou a bochník doslova mizel před očima. Pokračovali jsme dál v prohlídce a naslouchali výkladu našeho průvodce, který o veškerém zařízení i procesu výroby, stejně jako o všech výrobcích, mluvil velmi zasvěceně a s nadšením, které přenášel i na děti. Cestou jsme měli možnost ještě ochutnat jiné pekařské výrobky a prohlédnout si také cukrářskou výrobu, kde se na nás doslova smály lákavé zákusky. Na závěr exkurze byli žáci obdarováni několika chutnými produkty, které si odnášeli do školy. Akce byla velmi vydařená. Děkujeme tímto za možnost realizovat výuku zajímavou formou.
Více fotografií naleznete ve fotogalerii:
zakladni-skola/fotogalerie/skolni-rok-2022-2023/exkurze-viii-tridy-v-pecudu-971cs.html