Navigace
Obsah
Jídelní lístek od 17.3. - 21.3.2025
Jídelní lístek od 24.3. - 28.3.2025
Upozornění : NEPŘÍTOMNOST VEDOUCÍ NA ZAŘÍZENÍ - KUCHYNI
Pondělí 17.3. 2025 od 13 - 14 hodin
Úterý 18.3.2025 od 13 - 14 hodin
Středa 19. 3 .2025 od 13. - 14 hodin
Čtvrtek 20.3.2025 od 13. - 14 hodin
Pátek 21.3. 2025 od 11.30 - 12.30 hodin
poznámky k jídelníčkům:
- Doplňkový nápoj - mléko : podává se denně A : 7, ostatní informace o alergenech v jídle na požádání v kuchyni.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám ohlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
Seznam potravinových alergenů , které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU:
1. Obiloviny obsahující lepek–nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2. Korýši a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
3. Vejce a výrobky z nich - patří mezi potraviny ohrožující život
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj - patří mezi potraviny ohrožující život
8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich